Romney Marsh Visitor Centre Romney Marsh, Kent

Type of Development
This building is located within a SSSI (site of special scientific interest), therefore the building is of very low impact design and serves primarily to provide interpretation facilities to visitors to the centre.  Currently run by Kent Wildlife Trust.  
The building was built with a structural timber frame using UK sourced larch and infilled with straw bales sourced locally.  Foundations were made up of 2m thick compacted sub-base utilising crushed recycled concrete from M20 motorway resurfacing.  Further foundations were built using gabion baskets  Straw bale walls were rendered with lime and finished with limewash.
Gross Floor Area

200 sq m

Completion Date

July 2003

Client

Shepway District Council

Awards

Highly Commended - Kent Design Awards 2003

Location

Romney Marsh, Kent

Contractual Arrangement

Single stage selective tender

New-Rom-Windows-Exterior

Key Features
  • Natural finishes
  • Sedum roof
  • Wood burning stove